Aki szereti a környezetet, az igyekszik minél több időt kint tölteni a szabadban. Szülőként ez nehéz tud lenni, főleg, ha valakinek kisebb gyerekei vannak. Nem olyan könnyű például egy csecsemőt szállítani, ezt mi is megtanultuk, amikor megszületett az első gyerekünk. De közben meg nem akartunk lemondani a szabadban való sétákról, és mivel a közelünkben van egy erdős rész, gyakran szoktunk arra kirándulni meg futni. Most elárulom, hogyan találhatod meg az ideális babakocsit, ami jól teljesít terepen is, és amivel futni is lehet. A válasz pedig az, hogy sport babakocsit kell nézni, ami az erdei tereppel is elboldogul.

Mi teszi a sport babakocsit futásra alkalmassá? A standard, négykerekű babakocsit minden bizonnyal az elmúlt években futásra is használták. Ezeket a futamokat azonban gondosan meg kellett tervezni, hogy csak sík, sima felületeken történjenek, és nagyon óvatosan kellett lenni a gyermek biztosításánál, miközben az ember futott, mert a babakocsinak a kerekei hajlamosak voltak a csúszásra.

Az elmúlt évtizedben egy új fajta babakocsi fejlődött ki, három nagy rögzített kerékkel, újfajta üléssel, 5 pontos biztonsági hevederrel és italtartóval a gyermek számára. Azóta a sport babakocsi tovább fejlődött, és a ma elérhető modellek mind a futóknak, mind a versenyzőknek példátlanul könnyű használatot és biztonságot nyújtanak

A stabilitás természetesen jó tulajdonság a sport babakocsi esetében. De egy jól kiegyensúlyozott babakocsi nem a futó barátja. A babakocsi futás közbeni könnyű elfordítása a súlyok egyenetlen eloszlásától függ a három kerék között, hogy a futó könnyedén és simán emelje fel az első kereket. Megfigyelték, hogy a gyalogláshoz készült babakocsik közül sokan sokkal stabilabbak voltak, így nehezebb vele manőverezni a futás közben.

Sok ma elérhető sport babakocsinak egy elülső kereke van, amelyek a jobb futáshoz vagy az elforduláshoz legjobban megfelel, és a kormányzásnál is sokkal jobb. Ez a fenti stabilitási kérdéshez kapcsolódik. Ha csak futás közben használja valaki a babakocsiját, akkor nem kell költenie az extra pénzt arra, hogy az első kerék forgatható legyen. A forgó üzemmódban a kerék mozgatása veszélyes, mert egy kis kavicsos úton való futás közben a forgó váz könnyen elfordulhat a nem tervezett irányba.

De ki használja a babakocsit csak futáshoz? Ha egy városban vagy egyéb olyan területen él, ahol a hely korlátozott, a forgókerék nagy segítséget nyújt a babakocsi mozgatásához az üzletekben, járdán, és bárhol máshol, ahol nincs nagy tér. Ha azonban olyan területen laksz, ahol rengeteg hely van a boltokban és a parkolókban, és a járdák szélesek, nincs nagy forgalom, akkor egy olyan kerék is megteszi, amely mindig előre néz.

A fogantyú magassága: Ha átlagos magasságú ember vagy, ez valószínűleg nem jelent problémát. De ha, mondjuk te és a (alacsonyabb) feleséged mindketten használjátok ezt a babakocsit a futáshoz, akkor keresni kell egy állítható fogantyúval rendelkező modellt. Sok cég állítható magasságú fogantyúval ellátott babakocsit is kínál.

Kerékszélesség: A kerék szélességének fő szempontjai a tér és az esztétika. Néhányan rosszul érezhetik magukat, ha olyan széles babakocsijuk van, amely több mint felét elveszi a járdának. Némelyikünknek pusztán csak nincs helye az ilyen eszköz tárolására, ha nincs használatban. De a szélesebb kerekes babakocsik több helyet kínálnak a nagyobb csomagok szállítására, jobban illenek a nagyobb gyerekekhez, és stabilabbnak érzik magukat, mint a kisebb kerekekkel rendelkező babakocsikban. A keskenyebbek viszont könnyebben beférnek az ajtókon.

Kézfék: Amint elkezd valaki egy kézifékes sport kocsival futni, rájön, hogy valóban csodálatos kiegészítés a sport babakocsihoz, különösen azoknak, akik dombos területeken élnek. A kézifék lehetővé teszi a futó számára, hogy lefelé haladva a babakocsival a tempót fenntartsa, és ne kelljen hátradőlnie közben ahhoz, hogy ne veszítse el az irányítást.

De ez még csak pár olyan szempont, ami a babakocsi kiválasztásánál számba jöhet. Ha még több tippet akarsz ezzel kapcsolatban olvasni, akkor nézd meg az Ajándék varázsló oldalt, ahol van egy csomó tanács még a babakocsi vásárlással kapcsolatban.

Ezen felül pedig nem csak tippeket kaphatsz, hanem rögtön meg is rendelheted a kocsit, ami tetszik. Mivel az oldal mutatja a webshopok ajánlatait. Így az is nagyon könnyű, hogy ár szempontjából összehasonlítsd a termékeket.

Ha még több babakocsit és más ajándékot akarsz megnézni, kattints ide: https://ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan