Kevés relaxálóbb tevékenységet tudok elképzelni nyáron, mint a természetjárás, a fák alatt való olvasás vagy a fűben fekve napozás. Rendszeresen szükségem van arra, hogy ezeknek valamelyikét űzzem, mert a természet közelsége egyszerűen megnyugtat és feltölt energiával, frissességgel. Vizsgaidőszakban is sokkal jobban szeretek a szabadban tanulni, a kertben vagy az erkélyen, mint egy állott levegőjű szobában a négy fal között. Most nyáron, amikor nem készülök vizsgára vagy semmilyen nagyobb megmérettetésre, végre van időm azt olvasni, amit szeretek. Így gyakran kiülök a kertbe olvasni, amit néha-néha megszakítok, ha a közelembe ugrál egy kis rigó és felhívja magára a figyelmemet. Olyankor benne gyönyörködöm, amíg odébb nem áll.

Kellemes meglepetésként ért a főnökünk bejelentése

A családommal is nagyon szeretek kirándulni, minden hónapban legalább egyszer elmegyünk egy kisebb túrára egy erdőbe, tóhoz vagy hegyre. Nagyon szeretünk új helyeket felfedezni, elmerülni a természet szépségében és nyugalmában. Vannak persze azonban olyan helyszínek is, ahova időről időre visszatérünk, mert nagyon szeretjük. Ilyen például a Gánt környéki hegyek-dombok és a bauxitbánya. Minden embernek jót tesz, ha rendszeresen kimerészkedik a természetbe. Ezért is örültem nagyon, amikor az egyik meetingen közölte a főnökünk, hogy a Balatonhoz megyünk csapatépítő tréningre nyáron. Az volt a programban a legkülönlegesebb, hogy vitorlás hajókat fogunk bérelni képzett kapitánnyal és mindannyian részt vehetünk egy vitorlás kiránduláson a magyar tengeren.

Így ismertem meg a BalatonPRO céget

Nagyon boldog voltam, hogy lehetőségem adódik a vitorlázásra, mert még sosem próbáltam ki ezt a sportot. Csapatépítő tréningen sem voltam, tudniillik tavaly diplomáztam le és ez az első munkahelyem, így duplán izgatott voltam. Szeretem a kollégáimat, de van köztük egy csomó olyan, akivel még soha nem váltottam egy szót sem. Most a csapatépítő tréningen talán lesz lehetőségem hozzájuk is közelebb kerülni egy picit. A főnökünk a BalatonPRO nevű cég honlapján találta ezt a jó kis programot, aminek a részleteit a balatonpro.hu/csapatepites/ címen lehet elérni. A BalatonPro egy siófoki telephelyű cég, ami sokrétű csapatépítő programok szervezésével foglalkozik. Megbeszélés alapján nemcsak Siófoki indulással lehet igénybe venni a hajóikat, hanem a déli parton több helyen, vagy Balatonfüreden és Alsóörsön is ki tudnak kötni.

Maguk mögött tudnak már a 8-10 fős legény- és leánybúcsúk, szülinapi buliktól elkezdve a 100-200 fős céges rendezvényekig egy csomó lebonyolított programot. Tudniillik nemcsak nagy céges csapatépítő tréningeket szerveznek, hanem kisebb, magánjellegű bulikat is, mint egy születésnap vagy lánybúcsú. A rengeteg különféle szolgáltatásuk közé tartozik a vitorlázás, vitorlás alapoktatás, sárkányhajózás, az evezés, de akár quad túra vagy indoor programok is. Nagyobb céges rendezvények lebonyolítására is lehetőség van náluk, mert saját technikai berendezésükkel hozzájárulnak egy konferencia felépítéséhez. Ehhez sorolhatók még az üzleti rendezvények, mint a termékbemutató, partnertalálkozó, családi nap vagy céges buli. Ehhez tökéletes helyszínnek bizonyulnak a Balaton környéki települések, ha ki akarunk szakadni a nagyvárosok zajából. Ezeket a lehetőségeket is megtekinthetjük a balatonpro.hu/csapatepites/ oldalon.

A programok legtöbbje előre megírt forgatókönyv alapján választható, de a lehetőségek nagyon rugalmasak, a programok igény szerint változtathatóak, elhagyhatóak vagy hozzájuk is lehet tenni. Bármekkora csapattal is megyünk, a BalatonPRO megtalálja a számunkra megfelelő hajókat és programokat. A 6-10 fős hajókon lehetőség van kisebb csapatokban egy vitorlás alapoktatásban is részt venni, de egyszerűen csak egy kellemes élményvitorlázásban is. Ha arra van igény, hogy az egész csoport együtt maradjon az eseményen, akkor nagyobb, 50-100 fős hajókat is igénybe lehet venni. Mi a kisebb csoportos vitorlázást választottuk, mert a legtöbbünket nagyon érdekelte a vitorlázás, az alapfogalmak és tevékenységek elsajátítása. Természetesen ez az alapoktatás nem ér fel egy hivatalos tanfolyammal, nem ad papírt, egyszerűen csak segít közelebb kerülni a hajózáshoz és megérteni a vitorlás hajó működését, ahogy ezt a balatonpro.hu/csapatepites/ oldalon is olvashatjuk.

Mindenki izgatottan várta a programot és valóban nagyon jól sült el. Eleinte kicsit féltem a vitorláson, mert még sosem volt hasonló élményben részem, de hamar megszoktam a nyílt víz ringatását és onnantól kezdve nagyon élveztem. Kikötöttünk a túlparton és bementünk egy elegáns étterembe elfogyasztani egy nagyon finom ebédet. Gyönyörű környék volt, és csodák csodájára pont azok mellé a kollégáim mellé tudtam ülni, akikkel odáig nem igazán kommunikáltam. Össze is barátkoztunk, az egyikükkel azóta is jó barátságban vagyok, gyakran járunk össze. Az ebéd után visszavitorláztunk Siófokra és sok új élménnyel zártuk a napot.