Kisvárosban nőttem fel, a fővárosban voltam egyetemista, és végül mégis egy kis vidéki házban élek, távol mindentől. A természet tette ezt velem, és a természet az, ami igazán boldoggá tesz engem. Ez talán meredeken hangozhat a szeretteimmel kapcsolatosan, de én a boldogságot két részre osztom. És arra a nyugodt, békés boldogságérzet létrejöttéhez hozzájárulni csakis a természet képes az én lelkemben. Szóval egy dombos kis faluban élek, egyedül, a házam nagyjából egy kilométerre van a legközelebbi szomszédtól. Szerencsére megbízható az áram és az internet, hiszen ennek köszönhetően tudom eltartani magam, mint grafikus, otthonról. Havonta kétszer, háromszor utazom Budapestre, a rokonaim pedig, akik közelebb élnek, szinte minden hétvégén, ha otthon vagyok, meglátogatnak. Vagy én őket. Tehát nem vagyok egy remete, csak szeretek minden reggel és este egyedül kelni, feküdni és hatalmasakat sétálni a környéken. Ez ad inspirációt.

Ahhoz azonban, hogy gond- és zökkenőmentesen működjön az életem, arra van szükség, hogy minden rendbe legyen tartva körülöttem. Mint már említettem az internet és az áram nagy barátom a munkavégzésem miatt. Egy másik nagyon fontos, elengedhetetlen kellék pedig az autóm. Az ő segítségével járok el Budapestre munkaügyben, az autóval járok találkozni a rokonaimmal és barátaimmal, valamint a heti egy, nagy bevásárlásban is ő van a segítségemre. Tehát az autóm, akit lassan már egy külön entitásként kezelek (Gézukának hívom) az egyik nagy támaszom ebben az életmódban.

Bevallom, hogy nagyon sokat nem tudtam az autókról, amikor megvettem, de már négy éve élek így és itt, ennyi idő alatt pedig megtanultam, hogy mikre kell figyelni Gézukával kapcsolatosan. Mivel anno használtan vettem az autót, idén tavasszal például úgy éreztem, hogy most már itt az ideje új autógumikat vásárolni. Ez volt az első alkalom, hogy ilyesmit teszek. Bevallom, nem is voltam biztos benne, hogy egyáltalán szükséges-e a dolog, de jobbnak láttam biztosra menni. Persze azért is aggódtam, mert fogalmam sem volt, hogy hogyan és hol fogok én autógumit venni. Sőt, azt sem tudtam, hogy mennyibe kerül egy ilyen befektetés. Szóval beírtam a keresőbe, hogy akciós nyári gumi árak és barangolni kezdtem a világháló útvesztőiben. Vagyis hogy nem! Általában ez szokott történni velem: rákeresek valamire és valami teljesen más témánál lyukadok ki, mert nem találok megfelelő információkat, amiket kerestem, de azért beszippant az internet. Most azonban másképp alakult.

Nagyon hamar rátaláltam a Gumidiszkont oldalra, ahol nagyon bő volt a választék a nyári gumik terén. Idővel aztán megszületett a fejemben egy körülbelüli ár, látva, hogy mennyibe kerültnek a gumik és hogy én mennyit tudnék szánni rá, viszont, akkor már a bő választék okozott gondot. Na meg a tudatlanságom. Fogalmam sem volt, hogy melyik gumitípusra lenne szüksége Gézukának, és, hát, tőle hiába is kérdeztem volna, biztosan nem válaszolt volna.

Úgyhogy tovább böngésztem az oldalt, és mintha a fejemben áskálódó kérdésekre szeretett volna választ adni, azonnal ellátott nagyon sok hasznos információval. Elsősorban azt is megtudtam, hogy honnan lehet tudni, ha már le kell cserélni a gumikat: nyilván a kopottsághoz van köze, de a mintázatmélység által meg is lehet pontosan mérni ezt. Aztán találtam még rengeteg infót a gumiabroncsok jelöléseiről, a váltóméretekről, a sebességi és terhelési indexről. Lehet, hogy első olvasásra kínaiul hangzik a dolog, és nem is fogok most neki elmagyarázni, de akit érdekel, az megnézheti a webshopon. Én elolvastam és megértettem, ez a lényeg. Úgymond „kiolvastam” az egész webshopot, ha lehet ilyet mondani az internet korszakában, és azt is megtudtam, hogy nyári gumit rendelhetek házhoz is, de akár valamelyik telephelyükre is, ahol azonnal fel is helyezik a gumikat az autóra. Na, itt aztán teljesen levett a lábáról ez a lehetőség. Utána néztem a telephelyeknek és azonnal találtam is egy olyat, ami utamba esett, amikor munkaügyben beutazok a fővárosba.

Tökéletesebbet nem is kívánhattam volna: egy kötelező munkaügyi megbeszéléssel össze kötöm a nyári gumiim cseréjét, és így biztonságosabban érezhettem magamat az autómban, vezetés közben. Innentől már tényleg nem haboztam sokat. Néhány percre elgondolkodtam, hagytam, hogy az agyam felfogja az olvasottakat, és amikor befejezte a feldolgozást, vissza tértem a kiinduló pontomhoz, a webshophoz. Most már tudtam, hogy mire van szükségem, tehát célorientáltan rá is kerestem a kocsimhoz megfelelő nyári gumikra, aztán körülbelül fél óra márkák és konkrét termékhez kapcsolódó véleményolvasgatások után meg is rendeltem a gumikat, amiket minden szempontból jóknak ítéltem meg.

Másfél hét múlva utaztam munkaügyben, akkor már pár napja ott voltak a nyári gumik a telephelyen, de szóltam nekik előre, hogy csak adott napon tudok értük menni. És azon az adott napon már vártak is. A munkamegbeszélésről hazafele mentem be hozzájuk, hogy legyen bőven idejük jó munkát végezni, ne kelljen az én beosztásom miatt ők is sürgessék magukat. Fáradtan és kimerülten, késő este értem haza az utamról, de még olyan állapotban is éreztem a különbséget, amit az új nyári gumik okoztak a kocsim működésében. Sokkal biztosabban gurult az aszfalton Gézuka, vissza a természetbe, az otthonomba.akciós nyári gumi árak