Az unokahúgom most alsó tagozatos, és mindig nagy lelkesedéssel beszél az iskolában történtekről, szerencsére imád tanulni is.

Néhány héttel ezelőtt volt náluk az iskolában papírgyűjtés, és rengeteget beszélt róla; hogy mennyire örült, hogy részt vehet benne, mégis hogy milyen sokáig tartott, mire azt a rengeteg papírhulladékot sikerült mind lehordani. 

Kiderült, hogy a tanító néni a környezetórán előadást tartott nekik arról, hogy milyen nagy mennyiségű hulladékot termelnek az emberek világszerte, és hogy ez milyen negatív hatással bír a környezetre. 

Ezen felbuzdulva, gondoltam, tovább viszem a témát, és megpróbálok elbeszélgetni vele arról, hogy milyen gyakorlati lépéseket tehet ő a saját életében azzal a céllal, hogy ne járuljon hozzá a mértéktelen szemeteléshez.

Mivel már egy jó barátomon keresztül értesültem az akcioleso.hu nevű weboldalról, adta magát az ötlet, hogy megismertessem az unokahúgommal is. Megkérdeztem, tudja-e, hogy az akciós Tesco-katalógust az interneten keresztül is elérheti, és hogy ha a papírújság helyett ezt a módot választja, nagyon sokat tehet a környezet megkímélése érdekében.

Persze, rögtön azt kérte, hogy mutassam meg neki, hol érhető el, így már gépeltem is a keresőbe, hogy “akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag”.

Ahogy sejtettem, nagyon örült neki, és az összes többi akciós katalógusnak is, amit megtalált az akcioleso.hu-n. Lelkendezve mondta, hogy ezt az anyjáéknak is mindenképp meg fogja mutatni, és igazi, hamisítatatlan Z generációs gyerekként, már linkelte is az anyukájának a Tesco akciós újságját (akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag).