– Anya, mi az az ökölógiai lábnyom? –  kérdezte kisfiam a konyhaajtóban állva, amíg éppen a vacsorát készítettem. – Most hallottam a tévében ezt a kifejezést és nem értem.

Mindig elmosolyodok az ilyen váratlan kérdéseken, valamivel jobb, mint a hogyan lesz a kisbaba, de azért én sem tudok mindenre kapásból válaszolni. Kicsit gondolkodnom kellett és persze felütni a keresőt, hogy kielégítsem tudásra szomjazó gyermekem információéhségét. A magyarázatot hallva csak ennyit mondott, hogy ő meg azt hitte valami cipőnyom.

Sokat beszélgetek velük a környezetről, minden évszakban nagy sétákat teszünk, tanulmányozzuk a minket körülvevő világot, növényeket, állatokat. Figyeljük a természet történéseit és sokat beszélgetünk arról, hogy mi, miért és hogyan történik körülöttünk. Igyekszem, amennyire lehet környezettudatosságra nevelni őket, például a szemetet szelektíven gyűjtjük, spórolunk a csapvízzel. Emellett igyekszünk minél kevesebb hulladékot termelni a háztartásban és van egy kis komposztálónk is a kert végében.  

Egy ilyen beszélgetésünk alkalmával a gyerekek meglepődve hallgatták, hogy bizony a használt ruha is lehet hulladék. Ezért is érdemes egy darabot akár több embernek, minél tovább hordani, hogy ne kerüljön idő előtt a kukába. A lábbeliknél szintén így van. Én a családi költségvetésből viszonylag sokat költök cipőkre, mert annak a híve vagyok, hogy inkább valamivel magasabb áron veszem meg a minőségibb darabokat, de azt évekig tudom használni. Van például olyan edzőcipőm, amit 8 éve nyúzok és a világon semmi baja sincsen.

Az meg csak hab a tortán, ha olyan használati tárgyat, ruhadarabot, vagy lábbelit sikerül beszereznem, ami újrahasznosított anyagok felhasználásával készült el. Van néhány webshop, ahol visszatérő vásárló vagyok, mert minőségi és tartós ruhákat, cipőket tudok beszerezni magamnak és a családnak is. Igaz, hogy a gyerekek még gyorsan kinőnek mindent, de nagy a rokonság és sok az unokatestvér, így sógornőimmel szoktuk csereberélni a megkímélt állapotú, szép, még simán hordható ruhadarabokat. Kislányom kifejezetten szereti, amikor a kinőtt holmijait odaajándékozhatja a kis unokatestvérének, de cserébe ő is kap szép ruhákat és lábbeliket a nagyobb lánykáktól a rokonságban.

A cipőket a családnak én mindig a cipomarket.hu-ról szoktam megrendelni. Véletlenül bukkantam rá neten, amikor újrahasznosított anyagokból készült ruhadarabok és cipők után kutakodtam, a környezettudatosság jegyében. Ők is forgalmaznak ilyen cipőmárkákat. De nemcsak emiatt ragadtam itt, ebben a webáruházban, hanem azért is, mert nagyon tetszett a kínálat. Persze elsősorban a női kollekcióban néztem szét, ahol nagyon sok csinos és első ránézésre kényelmes, minőségi darabra bukkantam. Annyira nem jellemző rám az impulzusvásárlás, igyekszem inkább csak akkor megvenni bármit, ha valóban szükségem van rá.

Akkor inkább hétköznapi használtra kerestem valamit. Általában a nem túl magas sarkú, kényelmes cipőket részesítem előnyben a hétköznapokban. Elég rohanós mindennapokat élünk, munka előtt én viszem a gyerekeket suliba, oviba is.  Persze szeretem a csinos lábbeliket, de nálam azért a 12 cm-es sarokmagasság nem igazán jön szóba a fent említett okok miatt. Munka után még bevásárlás, ügyintézés, szóval fontos, hogy bírjam a strapát és hiába csinos egy cipő, ha estére már annyira fáj benne a lábam, hogy moccanni sem tudok miatta. Azt hiszem az én ízlésemre is illik a mostanában oly divatos sportosan elegáns kifejezés. Cipőben is valami ilyesmit szoktam keresni.

A cipomarket.hu csupa változatos divatos, minden szezonban hordható modellben kínál lábbeliket mindenkinek. Sokféle márkát forgalmaznak, vanna köztük klasszikusak, és viszonylag ismeretlenek, ám feltörekvőek. Sokszínűség jellemzi a választékot fazonok, színek, stílusok tekintetében is. Én úgy gondolom, hogy bármely márka, anyag és stílus kedvelői találhatnak maguknak itt megfelelő darabot. Fontos megemlíteni, hogy a cipők mellett kiegészítők, például táskák, pénztárcák, övek és is bővítik a cipomarket.hu webáruház kínálatát férfiak és nők számára is.

Férjemnek is örömmel mutattam meg a választékot, bár ezek a dolgok nem szokták érdekelni és elég sajátos ízlése van, mégis kíváncsian nézegette az oldalt. Leginkább a bakancsok kínálatát nézegette, aztán szétnézett a pénztárcák között is. Praktikusnak tartja ezeket, sokféle olyan színárnyalatú tárcát talált, ami elnyerte tetszését.

Tovább nézve az webáruházat láttam, hogy minden korosztály találhat magának alkalmas darabot, mert e termékek stílusa változatos, árban is elérhető és kedvező. Funkcióban is nagy a változatosság, cipőt, bakancsot, papucsot, szandált kínálnak minden alkalomra. Aki mondjuk alkalmi öltözékhez illő cipőt keres, válogathat elegánsabb stílusú lábbelik között is. Ha valaki ajándékozni szeretne, akkor is érdemes itt körülnéznie, biztosan talál olyan dolgot, amivel örömet tud szerezni.

A cipomarket.hu egy kellemes, esztétikus felületű, könnyen kezelhető webshop. A táskák és kiegészítők között kereshetünk a cipő típusára, márkájára, de ha pénztárcát vagy övet szeretnénk inkább, arra is szűrhetünk. A menü áttekinthető, keresőbarát, a vásárlás gördülékenyen lebonyolítható.

Amióta felfedeztem ezt a webáruházat, mindig innen választok magamnak tartós, minőségi, ár-érték arányban kiváló lábbeliket magamnak és az egész családnak is.