Kertészeti egyetemet végeztem, mégsem álltak soha közel hozzám a megtervezett és nagy műgonddal elrendezett tájképi kertek. Bár ezek tervezéséből diplomáztam, végül hamar egy másik pályán találtam magamat.

Mindig is szerettem a szabadban eltölteni az időmet, az sem baj, ha esik az eső vagy fúj a szél. A négy fal között csak bezártság érzetem van. Fontosak az életemben az állatok, növények, a természet szeretete és tisztelete, ezáltal pedig a környezetvédelem is, így az is biztos volt számomra, hogy lehetőleg ezzel kapcsolatos munkával szeretném a mindennapjaimat tölteni… de nem kertészmérnökként.

Az egyetem után néhány évvel megtalált egy korábbi csoporttársam azzal a kérdéssel, hogy nincs-e kedvem a közeli nemzeti parkban dolgozni, mint természetvédelmi őr. Ennek lassan már nyolc éve, és azóta is én vagyok a leglelkesebb kertészmérnök parkőr széles e világon.

A munkám egy része abból áll, hogy motoron bejárom a rám bízott területet, és ellenőrzöm, hogy minden rendben van-e, valamint ha szükséges, akkor intézkedem. A munka kapcsán meg kellett tanulnom motorozni, ami mostanra szabadidőmben is a szenvedélyemmé vált. Az élet minden területén nagyon környezettudatos vagyok, a motorozás az egyetlen olyan hobbim, amit nem tudok feláldozni még a természetvédelem oltárán sem.

A közelemben volt egy nagyon jó kis motoros bolt, ami nemrég megszűnt, mivel a tulajdonos elköltözött, az új tulajdonos pedig a legnagyobb bánatomra inkább kutyakozmetikát nyitott az üzlethelyiségben. Eddig minden felszerelésemet ott vettem, ezért egy kicsit kétségbeestem, hogy innentől kezdve honnan szerzem be a motoros cuccaimat.
Nagyjából egy hónappal a bolt bezárása után előbb megadta magát a kedvenc motoros dzsekim, majd két héttel később a motoros csizmám is. Nincs mese, új motoros bolt után kell néznem.

Az egyik kollégámtól, Dávidtól már sokat hallottam a Sixgear termékekről, ő csak ezeket használja, amikor éppen nem dolgozik, és csak szórakozás gyanánt ül fel a motorjára. Mesélte, hogy neten is lehet rendelni, de én régimódi vagyok, jobban szeretem kézbe fogni, megszagolni, felpróbálni. Főleg, ha ruhaneműről van szó. Megnéztem a neten, hogy merrefelé vannak motoros boltok, és nagyon örültem, hogy nem kell érte az ország másik végébe utaznom.

A következő munkanapon tiszteletemet tettem a legközelebbi Sixgear motoros boltban, és rögtön kaptam magamra új motoros dzsekit és csizmát is. Előbbiből mindjárt vettem egy nyári és egy téli változatot is a kedvező árakra tekintettel.
Azt hiszem, most már nem kérdés, hogy a régi kedvenc motoros boltom kutyakozmetikává alakulása után hová fogok járni új felszerelésért.