Mivel nagyon fontos számomra a környezetünk, ezért igyekszem lehetőségeimhez mérten úgy élni, hogy a lehető legkevesebbet ártsak a bolygónak. Emellett semmi nem nyújt olyan nagy kikapcsolódást számomra, mint a családdal együtt felfedezni új túraútvonalakat, vagy csak kiülni az egyik közeli parkba, kicsit játszani a szabad levegőn, vagy piknikezni egyet a barátokkal. Számomra ez vált természetessé, mert így nőttem fel, egy kis falu szélén, hegyoldalban, így számomra nem az volt az első, hogy suli után rohantam haza, hanem inkább nagy sétákat tettem a környéken, vagy kiültem az egyik helyi látványossághoz és skicceltem, rajzoltam… A biciklim is jó szolgálatot tett a túrák során, ahogyan az is nagyon emlékezetes számomra természetesen, hogy később a barátaimmal, majd az első szerelmemmel fedeztük fel a legszebb természeti helyeket, amik szerintem képeslapra kívánkoznak.

A környezetünk terhelésének csökkentésének témájába szerintem például a fűtés is beletartozik, ugyanis nagyon nem mindegy, mivel biztosítjuk az otthonunk melegét. A legkorszerűbbnek mondható fűtés rendszer nem más, mint az elektromos fűtés rendszer, ráadásul megannyi lehetőséget kínál. Többféle megoldás is létezik tehát, ha egy ilyen opcióban gondolkozunk. A futesrendszerek.hu oldal ezek körében segít eligazodni – az infrafűtésről és a hőszivattyúval kapcsolatosan is sok új információt találhat a weboldalon belül bármelyik érdeklődő. Azt azért mindenképpen érdemes elmondani, hogy amennyiben elektromos fűtés rendszer kialakításában gondolkozunk, azzal egyidejűleg érdemes lehet fontolóra venni a napelem rendszer telepítését is (az oldalon még ezzel kapcsolatban is tudunk tájékozódni). Ugyanis hosszabb távon egy sokkal inkább megtérülő megoldás az, ha mi magunk termeljük meg a szükséges áramunkat, főként, ha a fűtéshez is szükséges nekünk az áramellátás.

Az elektromos fűtés pedig nem csak hatékonyabb, hanem sokkal tisztább is a hagyományosabbnak mondható fűtési megoldásoknál, így biztosak lehetünk abban, hogy több szempontból is megtérül az, ha erre a módra váltunk.

Nehéz lenne felsorolni az elektromos fűtésen belüli összes lehetőséget, ezért nem is kísérelném meg, csak azt tanácsolom, érdemes nézelődni a weboldalon.

Számomra nagy segítség volt a futesrendszerek.hu oldal, ugyanis sok olyan kérdést megválaszolt, amely felmerült bennem a fűtés rendszer kapcsán, ám sosem tudtam, hol is tehetném fel őket, hogy megfelelő választ kapjak. Ha épp a fűtési hálózatunk korszerűsítésén gondolkozunk, esetleg hallottunk már ugyan a hőszivattyúról, de szeretnénk jobban utánajárni a témának, akkor keresve se találhatnánk hasznosabb weboldalt. Ráadásul a napelem rendszerekkel kapcsolatban is sok okosságot tudhatunk meg, ami nagyon is ehhez a témakörhöz kapcsolódik. Ha szeretnénk lépéseket is tenni a konkrét elektromos fűtésrendszerek irányába, akkor az oldalon található űrlappal ezt játszi könnyedséggel megtehetjük. Nézz rá a weboldalra még ma!