Az egyik legnagyobb értékünk a környezetünk. A közvetlen környezetünkre mindig nagyon nagy gondot kell fordítanunk, építenünk, védenünk kell azt. Híve vagyok a környezettudatos életnek, és igyekszem annyira keveset pazarolni, amennyire csak lehet. a szelektív hulladékgyűjtés ennek az egyik lépcsője, illetve igyekszem a lehető legkevesebb műanyagot és papírt használnia háztartásban és a mindennapokban.

Nagyon örülök neki, hogy az internet már mindenhol elérhető, mivel így például ha lakást keres az ember, nem kell papírt pazarolnia, hanem egy környezetet sokkal kevésbé terhelő módon, az interneten is tud lakást keresni. Persze, létezik újrahasznosított papír is, de jellemzően a hirdetéseket nem ilyenekre készítik, hanem pusztítják a fákat, hogy papír alapon tudjanak eladni, szórólapokkal, újsághirdetésekkel.

Sokan vannak, akik nem bíznak az internet adta lehetőségekben, főleg egy olyan nagy dolog, mint a lakásvásárlás kapcsán. Sokkal inkább keresik az ingatlanosokat, és a hagyományos módszereket.

Szerintem ez mind csak időpazarlás, sokkal egyszerűbben is meg lehet találni az álomlakást! Eladó lakás Szolnok,vagy valami ilyesmi, amit igazából kerestem, és akkor találkoztam a nextapro.hu oldallal. Ezelőtt még sosem hallottam róla, pedig nagyon jó abban, amiben jónak kell lennie.

A kezelőfelülete egészen egyszerű, pontosan meg lehet találni mindent rajta, amit kell. A szűrők segítségével nagyon egyszerűen be lehet állítani, hogy mi az, amit keresek, és helyileg hol, illetve  néhány egyéb fontosabb paraméter is be lehet még állítani,például azt, hogy milyen ingatlant keresek, egyáltalán lakás-e, vagy például azt is, hogy mi az a maximális összeg, amit képes, és hajlandó vagyok rááldozni az új otthonomra.

Nem is tudom, hogy miért nem híresebb még ez az oldal, engem nagyon meggyőzött, nagyon hamar. Szolnokon, vagy Szolnok közelében szeretnék lakást találni, és a nextapro.hu-n pár perc alatt kiigazodtam, míg a többi oldalon,amiket néztem, egy csomót kellett szenvednem vele, hogy egyáltalán megtaláljam,hol vannak a szűrők. Elég alapfunkciónak tűnik, hogy be lehet állítani, mi alapján adja ki a találatokat, de ezeknek a hiánya valójában nagyon zavaró tud lenni.

Nekem elsődleges szempont, hogy a lakásnak legyen kertje, minden csak ezután jöhet szóba. Ezért mikor megláttam, hogy a leírásban is lehet keresni, külön megörültem. Így nem kell mindent végignéznem, csak beírtam, hogy kert,bepipáltam, hogy a leírásban keressen és már ki is adta a kertes házakat.Sokszor van, hogy bizonyos hirdetéseket nem listáznak ki a keresők, mert a címükben közvetlenül nincsen benne a keresett szó, de ebben az esetben a leírást is végignézi, mielőtt kiírja a találatokat. A külföldi rendelős oldalakon szoktam főként belefutni abba, hogy a termékek nevei 2-3 sorhosszúságúak, amiatt, hogy a kereső biztosan kilistázza őket, bármilyen tulajdonságát is írják be oda a terméknek. Na, erre itt nincs szükség, a házaknak lehet egyszerűen olyan nevük, hogy eladó lakás Szolnok, nem kell túlbonyolítani őket, egyszerűen megtalálhatóak lesznek mindenki számára.

Nagyon egyszerű volt megtalálni a lakásokat, a kezelőfelület pedig ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Minden funkció elsőre megtalálható, és a szűrések nagyon logikusak. Az egyes szűrési feltételek teljesen érthetően következnek az előzőekből, így nem kell sokat agyalni rajta, mit hol állítsunk be a keresés folyamán.

Sok apróhirdetéses oldal el szokta felejteni, hogy nem csak a fiatalok, de az idősek is egyre többet interneteznek, ám ők még nem tanultak bele teljesen a honlapok használatába, és a fiatalok számára teljesen átlátható megoldások az idősebb korosztály száméra kész labirintust jelentenek.

Szerencsére a nextapro.hu egyáltalán nem ilyen, törekednek az egyszerűségre és az átláthatóságra. a virtuális káoszt sikeresen teljesen kiküszöbölték azzal, hogy mindent kategóriákba tesznek, minden nagyon egyszerűen és érthetően megtalálható. Ha tudja az ember, hogy mit keres, akkor azt is tudja, melyik kategóriában lesz, de ha ez mégsem olyan egyszerű a számára, akkor csak kiválasztja azt a pontot, hogy minden kategóriában szeretne keresni, és akkor az összes kategóriából megkapja a találatot.

Olyan, mint a legtöbb apróhirdetéses oldal, de valahogy nekem jobban tetszik a designja, és az, hogy mellőztek mindenféle felesleges csicsázást, meg felesleges, sosem használt funkciókat, csak azt tettek a honlapra, amit használni is fognak az emberek, és megkönnyíti a keresgélést.

Az ingatlanok leírása egy bizonyos szintig egységes, ugyanis mindegyikhirdetés elején ott van egy kis táblázat, a legfontosabb információkat összefoglalva, így ha valami már az elején nem tetszik, akkor nem is kell végignézni a képeket, és végigolvasni a hirdetést, hanem csak mehetünk a következő hirdetésre.

Az apróhirdetésekben való lakáskeresés tehát egy költséghatékony és pazarlásmentes módszer, ráadásul könnyű és elég gyorsan véghezvihető, ezért kedvelem, és ajánlom mindenkinek.