Faluban nőttem fel. Bár hivatalosan nem ez volt a megnevezése a községnek, mivel a városhoz tartozott, de így is teljesen olyan érzete volt, mintha vidéken laknék. Megvoltak a gyönyörű parkjaink, nagy halastavak és az emberek is más tempóban élték az életüket. Emiatt nagyon megszerettem a természetet. Bár tinédzser koromban egy kicsit hanyagoltam a túrázásokat, mert sokkal érdekesebbnek tartottam a számítógépen végigjátszható tartalmakat.

Pár évvel ezelőtt azonban ez teljesen a feje tetejére fordult. Sokkal inkább extrovertált lettem és nem is bírtam sokat a négy fal között maradni. Rengeteg felfedezést tettem. Nagyrészt terv nélkül indultam el kirándulni. Ezt sok ember furcsállta, mivel sokszor olyan falukba, vagy városokba mentem el, amik egyáltalán nem számítottak különlegesnek, vagy turista látványosságnak. Én azonban észrevettem, hogy ezek a helyek tudnak a legszemélyesebbek lenni, hiszen itt az erdők szinte felfedezetlenek és a helyieken kívül nagyon kevesen látogatják.

Természetesen ha valaki sokat jár erdőkben, akkor nem tudja kizárni a tényt, hogy mennyire elkezdte az ember tönkretenni ezeket a csodálatos szentélyeket. Még ott is, ahol apám él, kilóra hozták fel a töltésre a szemetet az önkéntesek. Teljesen le voltam döbbenve, hiszen az iskolában tanultunk egy csomót arról, hogy mikkel jár a környezetszennyezés. Itt azonban olyan helyeken tapasztaltam meg, amik a kis világom ékes részei voltak. Nagyon szíven ütött és tenni akartam a növekvő környezetszennyezés ellen.

Elsőként az volt bennem, hogy mit tehetnék én, hiszen én csak egy ember vagyok. Aztán rájöttem, hogy ezt a mentalitást teljesen el kell felejtenem. Hiszen ha mindenki így gondolkozik, akkor soha nem fogunk elérni semmit. Ezzel szemben, ha nem fordítjuk el a fejünket, mikor meglátunk egy szemetes zacskót, hanem felszedjük, rövid időn belül lokális változást fogunk észrevenni.

Azóta több aktivista szervezetnek vagyok tagja. A főváros szélén vettem egy házat és próbálok a lehető leginkább zölden gondolkozni ezzel kapcsolatban is. Sokszor azonban más bajok is érnek minket, mint a károsodott környezetnek a látványa. A mai nap például elromlott a WC-nk és nem tudtam, hogy melyik cégnél lenne megoldható a leggyorsabban a vízszerelés.

vízszerelés

Szerencsére a környezetvédő klubban sok barátom volt, akik tapasztaltabbak voltak nálam és ők egyöntetűen azt mondták, hogy a Vízgázfűtésszerelő24 a legjobb vízszerelés szolgáltatást nyújtja. Hazaértem a megbeszélés után és beírtam a böngészőbe, hogy Vízgázfűtésszerelő24 vízszerelés. Ki is adta rögtön az oldalt és most már csak rá kellett kattintanom. Egy kellemes kinézetű, szépen kialakított oldal fogadott. Minden design elemen érződött, hogy konkrét céllal vannak elhelyezve. Emiatt sosem éreztem azt, hogy túl lenne díszítve a kezdőlap és nem tudnám megtalálni azokat az információkat, amik számomra fontosak.

Nekem a vízszerelés volt az elsődleges keresési célom. Bár tetszett, hogy ezen kívül fűtés- és gázszerelést is vállalnak. Bónuszként pedig egy duguláselhárítás opcióval is rendelkeznek. Utóbbira többször volt szükségem a múltban, mint az előző háromra összesen, úgyhogy nagyon örültem, hogy ha bejön a vízszerelés szolgáltatásuk, akkor mással is tudom őket keresni. Eszméletlen fontos a mai világban, hogy az ember ismerjen egy olyan szerelő céget, aki megbízható és mindig készen áll a hívásra.

A Vízgázfűtésszerelő24 pedig úgy tűnt, hogy minden tekintetben egy jó választás erre. Azt ígérték, hogy akár 1 órán belül is kiszállnak. Ez a szöges ellentéte annak, ami az általános tapasztalat a szerelőkkel. Mindenki arra panaszkodik, hogy ha elromlik a WC-jük, akkor sokszor heteket is kell várniuk arra, hogy időpontot kapjanak a vízszerelőtől. Itt azonban erről szó nincs és ez egy nagyon biztató jel volt. Mosolyogva kattintottam a vízszerelés gombra, amit az oldal fejléce alatt lehetett megtalálni.

Mikor erre felléptem, három pecsét fogadott, a vörösen kiemelt telefonszám mellett. Az egyik pecsét a korábban említett kiszállási időről tájékoztatott, a következő pedig arról, hogy 0-24-es ügyeleti szolgálattal rendelkeznek. Mint azt sajnos mindenki tudja, a vízvezetékkel, vagy egyéb eszközökkel bármikor történhet baj. Nem számít, hogy éjszaka vagy hajnal van, azonnali segítségre van szükségünk. A 0-24 ügyeleti szolgálat pedig biztosít minket afelől, hogy bármikor el tudjuk őket érni. Elfelejthetjük az órákon át tartó idegeskedéseket, miközben arra várunk, hogy elérhető legyen a szerelő cégünk.

A harmadik pecsét pedig egy kiírás volt, hogy 30 év tapasztalattal rendelkeznek. Ez volt körülbelül az utolsó dolog, amit tudni akartam, mivel innentől egyértelmű volt, hogy ezek szakképzett, tapasztalt emberek. Annyi hibás csövet és WC-t láthattak már életükben, hogy biztos fel fogják találni magukat az enyémmel kapcsolatban. Szinte rutinmunka lesz.

A korábban felsorolt dolgokkal mind nagyon elégedett és boldog voltam, volt azonban még bőven meglepetés, amire nem is számítottam. Ahogy lejjebb tekertem a vízszerelés menüpontján, egy rövid tájékoztatót kaptam. Egy lista volt különböző pontokkal, amivel le tudtuk szűkíteni azt, hogy konkrétan milyen problémánk van.

Én kiválasztottam a WC tartály szerelés, csere, javítás opciót. Erre rákattintva egy közérthető, tömör szöveg fogadott. Ebben rengeteg dolgot magyaráztak a WC tartályokkal kapcsolatban. Nem hittem volna, hogy ez a téma bármikor is érdeklődést tud majd kiváltani belőlem. A Vízgázfűtésszerelő24 tájékoztatója azonban annyira zseniális volt, hogy abba sem tudtam hagyni az olvasást. Miután befejeztem, azt éreztem, hogy kicsit jobban értek ehhez a dologhoz, ami nemcsak a tudásom bővítése szempontjából jó, hanem később könnyebben tudok majd magyarázni az ügyintézőnek is.

Felfegyverkezve az új információkkal és meggyőzve az oldal által, készen voltam arra, hogy felhívjam az egyik ügyintézőjüket. Ez egy elég egyszerű procedúrának hangzik elsőre, de sok oldal itt vérzik el, mivel nem lehet megtalálni az elérhetőségüket. Itt viszont már a tájékoztatóban többször, jól láthatóan helyen kiemelték a telefonszámukat. Ezért egy percem sem ment el felesleges keresés miatt, ami nem kis szempont, ha olyan sürgős dologról beszélünk, mint a vízszerelés. Megcsörgettem őket és rendkívül pozitív hangulatban tettem le a telefont.

Az ügyintéző nagyon kedves és segítőkész volt. Egy pillanatra sem éreztem azt, hogy untatnám, vagy ne érdekelné a problémám. Közérthetően beszélt, tehát azt sem várta el tőlem, hogy teljesen tájékozott legyek a témában. Biztosított afelől, hogy a szerelők nemsokára megérkeznek, úgyhogy nyugodtan dőljek hátra, ha már előkészítettem a terepet számukra. Meg is lepődtem, hogy milyen gyorsan kiszálltak a szakemberek. Ők is nagyon kedvesek voltak velem. Nagyon precízen és gyorsan dolgoztak. Egyáltalán nem éreztem igaznak velük kapcsolatban a komótosan dolgozó szerelő sztereotípiát.

A WC-nk ezután már tökéletesen működött. A Vízgázfűtésszerelő24 azonban ennél többet is adott számomra. Egy olyan helyet, ahol biztosan tudhatom, hogy a jövőbeli problémáimat hasonló profizmussal és gyorsasággal fogják megoldani. Sokkal nyugodtabb vagyok azóta, még ha be is üt valami gond.