Amikor csak lehet, igyekszem környezetbarát megoldásokat, döntéseket választani. Amit csak lehet, online rendelek és veszek meg. Nem sok, de egy kis papírfecnivel kevesebb is sokat számíthat. Gondoljunk csak bele, ha senki nem benzinkutakon, hanem mindenki online venné meg az autópálya matricáját. Ha csak mindenkinek egy kis fecnivel kevesebb szemete lenne, már az is rengeteget jelentene.

Sok kicsi sokra megy, ahogyan a mondás is tartja. Nagyszerű dolognak tartom, hogy az autópálya matrica online is megvásárolható. Ezzel sok embernek könnyebb lett a helyzete. Én is hajlamos vagyok mindent elfelejteni. Nem egyszer előfordult már velem, hogy az autópálya előtt jutott eszembe, hogy nem is vettem meg a matricát. Szerencsére ilyenkor félre lehet húzódni, én sikeresen pótoltam a hiányt. Hiszen, ha felhajtok matrica nélkül, akkor már csak a következő kijáraton van esélyem kihajtani, akkor pedig már kapom is a büntetést, amit nyilván senki sem szeretne kapni. Ilyen esetekben a mobil internet kapcsolat és az alkalmazás elegendő, hogy nagyjából 2 perc múlva már érvényes matricával hajtsunk fel az autópályára. Amint megérkezik a visszaigazolás, a matrica más érvényes is.

Nem tudom, hogy az egyszerűsítés, a könnyebb számon tarthatóság, vagy valóban a környezetvédelmi szempontok ihlették az autópálya matrica online megvásárlási lehetőségét, de én mindenképpen nagyon örülök neki.

Az én életem ezzel a lehetőséggel mindenképpen egyszerűbb lett. Igaz, már viszonylag régóta meg lehet az interneten és különböző alkalmazásokon keresztül is vásárolni, de a saját alkalmazásukról én még csak most hallottam.

Én az a fajta ember vagyok, aki vászonszatyorral jár vásárolni, nem kér újságokat, és amit csak lehet, szelektíven gyűjt. Nagyon nagy mértékben támogatom a környezetvédelmet, az ilyen megoldásokat és örülök neki, hogy az ilyen fontos dolgok, mint az autópálya matrica is digitalizálhatók. Nem csak, hogy a lehetőség megvan rá, de meg is lépik a vezetők.

Az E-matrica rengeteg fát kímél meg a kivágástól és azt hiszem, a papírmunka is kevesebb vele. Ráadásul vásárlóként is rengeteg időt és energiát tudom megspórolni vele, és mint tudjuk, az idő pénz.

A matricát az autópálya matrica online vétele nem is egy bonyolult dolog. Nem kérnek semmivel sem több adatot, mint a benzinkúton tennék, ráadásul nagyon gyorsan, saját magunk el tudjuk intézni az egészet. Minden szempontból sokkal jobb így. Nem termelünk annyi szemetet, és a kissé szétszórt emberek nem is hagyják el az igazolásukat az autópálya matrica megvásárlásáról sem, hiszen az e-mailes, vagy sms-ben kapott visszaigazolás könnyebben tárolható és könnyebb belőle biztonsági másolatot is készíteni.

Remélem az emberek nagy része rá fog jönni, hogy sokkal jobb az online vásárlás, és igazán nem kell mindent helyben megvennünk ezzel több szemetet termelve. Jó lenne, ha mindenki a sokkal környezetbarátabb és egyszerűbb megoldást választaná.