Mióta az eszemet tudom, sok szállal kötődöm a természethez és a környezetvédelem mindig is kiemelt szerepet játszott az életemben egész kiskoromtól kezdve. Önkénteskedtem menhelyeken, folyamatosan hurcoltam haza a talált, rossz állapotban lévő kisállatokat – ebbe szüleim egy idő után beletörődtek, majd támogattak is – , elsajátítottam az állattartás és állatmentés csínját-bínját már egész fiatalon. Végül nem meglepő módon állatorvosi asszisztens lett belőlem, egy speciálisan egzotikus állatokra szakosodott rendelőben, ahol szép számmal fordulnak meg vadállatok is, főleg a tavaszi-nyári időszakban – sajnos nagyon sok a gázolásos eset is. A tapasztalatok szerint az esetek többségében ezt sötétben való figyelmetlenség okozza, de ahogy észrevettük az esetekből és a saját tapasztalataim is azt mutatják, hogy nagyon sokszor az autók lámpái, fényszórói sincsenek tökéletes állapotban, ami például egy kisebb testű, sötétebb állat esetében már rögtön ellehetetlenítik, hogy a sofőr időben meglássa szerencsétlent – így nagyon fontosnak tartom, hogy magam is rendszeresen ellenőriztessem autóm fényforrásait.

Ezt a magam részéről mindig a Metaautoszerviz.hu vállalkozásánál intézem, hű ügyfelük vagyok már nagyon régóta – annak idején magam is a főnököm ajánlásával találtam rájuk. Folyamatosan fejlesztenek valamit az ügyfélközpontúság érdekében, amelyben már odáig jutottak, hogy az időpontfoglalást is lehet online intézni, de bármelyik dokumentum lekérhető tőlük elektronikusan is, amelyet a javítás közben kiállítottak – legyenek azok fényképek vagy maga a végső munkalap. A csapat nagyon igényes a munkájára, magas szintű szakértelemmel rendelkeznek, bármi történt eddig, mindig találtak rá megoldást, hála a magas minőségű, korszerű diagnosztikai felszerelésüknek. Az izzóim beállítása eddig maximum 10 percen – fél órán belül megvolt, addig is egy szép, klimatizált váróban várhattam meg, ahol ráadásul jó minőségű, ingyenes wifit is használhattam. Ha esetleg hosszabb volt a folyamat és bent kellett hagynom az autóban, a digitális szervizkönyvet mindig minden probléma nélkül kikértem és megkaptam, de volt már példa arra is, hogy az autómat átnézettem velük a műszaki vizsga előtt és még oda is ők vitték el, miután ők leszervezték az időpontot.

Bár ez talán annyira nem is meglepő, hiszen a Metaautoszerviz.hu-val akkor találkoztam először, mikor autóvásárlásban voltam és velük nézettem át az utolsó rostákon is fent maradt néhány autót, hogy rájuk hallgatva tudjak választani mint márkafüggetlen és objektív szakemberek. Ez nagyon jó döntésnek bizonyult, mert az autómmal azóta is csak minimális problémák vannak és teljesen elégedett vagyok vele, ahogyan azóta a Méta Autoszerviz munkájával is. Amit mint laikus értékelek, az még az, hogy a honlapon is nagyon sok munkafolyamatról van olyan tájékoztató leírás, amely által számomra – és higgyétek el, ezáltal szinte bárki számára – érthetővé válnak a különböző problémák és azok vázlatos megoldási lehetőségei, ahogyan az áraikat sem őrzik hét lakat alatt mint egy s más, általam ismert szerviz… ajánlottam már őket barátoknak, családtagoknak is, és eddig mindenki, aki megkereste őket, elismerősen nyilatkozott róluk, bármi volt is a felmerülő probléma.

Szerintem belátható, hogy sokkal egyszerűbb és olcsóbb egy autót folyamatosan korrekten, jól karbantartani mint olyan ismert, aprónak tűnő hibákkal használni, mint például egy rosszul beállított fényszóró – az ördög sosem alszik, és főleg a részletekben rejlik, így ki tudja, mikor fog nagyon gondot okozni egy jelentéktelennek tűnő kis eltérés. Én mindenkit biztatok, hogy keresse fel a Metaautoszerviz.hu-t egy egyeztetésre és vizsgálatra, hogy biztosan tökéletes autóval tudjon közlekedni.