Szabadidőmben sokat szoktam sétálni a természet lágy ölén. Szeretem a parkokat, gyakran sétálgatok ilyen helyeken, feltöltődöm tőle. Néha viszek magammal egy pokrócot, ledőlök arra és egy fa alatt olvasgatok. Sokkal jobban tudok pihenni ilyenkor, nem kell nekem hozzá feltétlenül otthon ülnöm és filmet bámulnom vagy fetrengenem az ágyban a laptopommal.

Nem is nagyon szeretem az ilyen dolgokat, tehát én nem tartok otthon tabletet, meg három telefont, mint ahogy sokan mások. Van egy telefonom, azt sokat szoktam használni. Azon tartom a kapcsolatot mindenkivel, azon hallgatok zenét, azzal fotózom. Szeretek egyébként fotózni is, van egy jó kis kamerám is, de nem mindig szoktam magammal hordani, csak akkor, ha tudom, hogy tényleg az az aznapi tervem, hogy fotózni megyek.

Néha a legváratlanabb pillanatokban készülnek a jó képek, szerencse, hogy van egy jó telefonom, amivel tudok jó képeket lőni. Sajnos azonban kezd ez is egyre elhasználtabbá válni, ezt a képernyőjén és a kameráján veszem észre. Egy ideig nem foglalkoztam vele, nem gondoltam akkora problémának. De mivel napi szinten használom a telefonomat, csak-csak eszembe jut, hogy valami biztos, hogy nem oké vele, mert már az elülső kamerájával nem tudok olyan szép képeket készíteni, mint előtte.

Úgy döntöttem végül, hogy elviszem szervizbe. Mivel előtte ilyesmivel nem kellett bajlódnom, fogalmam nem volt, hogy hova érdemes vinni. Nézelődtem az interneten, milyen telefonos szervizek vannak Budapesten. Fontos szempont volt számomra, hogy ne legyen tőlem túl messze, mert utálok a városban mászkálni, metrózni, buszozni. Egyszerűen ideges leszek tőle, ha órákig a tömegben, zsúfolt buszon kell utaznom, ahol nyáron meg lehet fulladni a szagoktól és a melegtől, ráadásul még koszosak is ezek a buszok. Illetve a hosszabb utazások időigényesek, ami viszont az amúgy is hosszú munkanapok után még fárasztóbbak tudnak lenni.

Nézelődtem tehát az interneten, melyik szerviz van közel hozzám, melyiket ajánlják sokan, melyikről vannak pozitív vélemények és melyik az, amelyik annyira nem drága. Végül megtaláltam azt a szervizt, ami ezeknek az elvárásoknak megfelel. Megnéztem a honlapjukat alaposan, találtam egy telefonszámot, így másnap fel is hívtam őket. Azért volt érdekes számomra ez a szerviz, mert külön leírás volt az árakról a Xiaomi telefonokhoz.

Tehát olyan kínai mobiltelefon szerviz kellett nekem, ahol foglalkoznak ezzel a márkájú telefonnal is. Mikor felhívtam őket, elmondtam, mi a gondom és, hogy örülnék, ha mihamarabb valaki megnézné a telefonomat, hátha meg lehet csinálni és ismét úgy fog működni, mint fénykorában.

Másnap be is mentem hozzájuk munkaidőben, megmutattam a telefonomat, elmondtam nekik ismét, hogy zavar, hogy a kamera elől nem úgy működik már, ahogy kellene. Alaposan megnézték, végül megegyeztünk abban, hogy lecserélik a kijelzőjét. Mivel egyáltalán nem vagyok képben az ilyen dolgokkal, aggódtam, mennyibe fog ez nekem kerülni. Tudtam, hogy előző nap megnéztem az árlistát, de lányos zavaromban elfelejtettem, amit ott láttam.

Elmondták részletesen, hogy működik ez a dolog, mennyi idő, illetve hogy mennyibe fog kerülni. Szerintem ahhoz képest, hogy manapság már minden elektronikai és technikai eszköz olyan drága, a kijelző cseréje szerintem teljesen jó árban volt. Belementem, ők pedig hamar meg is javították a telefonomat.

Amikor aztán kész lett és érte mentem, illetve mindent elintéztünk, hazamentem és el is újságoltam egy barátnőmnek, hogy végre normálisan tudok fotózni az előlapi kamerámmal is a telefonon, ráadásul a csere miatt a karcolások nyomai is eltűntek végre, azok is zavartak, nagyon csúnyán nézett kii tőle a telefonom. De így már olyan teljesen, mintha új lenne. Azt hiszem, nem fogom többet csak úgy bedobni a táskámba, teszek rá fóliát és nézek egy szép tokot is rá, úgy az igazi!