Magyarországon születtem és mindig is imádtam a környezetet, ahol éltem. Nagyon szeretem a tengert is, de az otthonom is minden alkalommal elvarázsol, mert annyi szépséges helyet rejt magában. Nagyon szeretek itt élni és utazgatni.

Ti jártatok már Budapest- Közép- Dunavidéken?

Jellemzően egy hegyvidékes régióról beszélünk, ebből következik, hogy főként felszíni illetve barlangi túrák segítik az ide látogatókat az élményszerzésben. Ezen belül a Visegrád i- hegység egy különösen közkedvelt terület, hiszen Dobogókő, a Ram – szakadék, illetve a Holdvilág – árok lenyűgöző túra, illetve egyéb lehetőségeket kínál. További hegyvidékek még a Börzsöny, a Budai – hegység (ezen belül található például a Pál – völgyi barlang, a Szemlő – hegyi barlang, és a Mátyás – hegyi barlangrendszer is), Cserhát alja, Pilis. Kőzet anyagok a vulkanikus és a mészkő. Hazánk egyik nemzeti parkja is e régióban található, a Duna – Ipoly Nemzeti Park, mely gazdag állatvilággal, többek között védett madarakkal és látvánnyal rendelkezik. Jelentős a horgásztavak mennyisége, lovas szolgáltatások, források a törésvonalak mentén, ami gyógyvízben gazdag, illetve borvidékek, mint az Etyek – Budai borvidék, Budafoki borpincék. A Duna remek lehetőség, ami a hajózást illeti (szárnyashajók, hajós programok, sétahajózás). Mivel Magyarország fővárosa ebben a régióban helyezkedik el, kiváló közlekedési adottsággal rendelkezik, jól megközelíthető, itt találhatóak a főbb vasútvonalak, autópályák, utak kiindulási pontjai. Számos világörökségünk is ezen a területen található, úgy, mint a Budai várnegyed, Andrássy út – Hősök tere, Margit – híd és Petőfi – híd közötti rész. Rendezvények sokasága várja az ide érkező látogatókat. Legnépszerűbb például a Sziget fesztivál, a Tavaszi fesztivál,, de a Forma1, azaz a Hungaroring is és rendeznek itt  VB –t és  EB –t is gyakran. De még sorolhatnám tovább a programleírást. Jelentős a konferencia turizmus, mely főként Budapestre összpontosul (BKK – é a legnagyobb: egy 2,5 ezer fős teremmel), legnagyobb konferencia résztvevők száma az orvosi konferenciák 12 000 fővel. Talán nem is kell tovább mondanom, hogy a fővárosunk és a környezete is mennyi különleges természeti és kulturális örökséget rejt számunkra.

Én itt nőttem fel, de a nagyszüleim nem. Sokat voltunk a szüleimmel látogatóban náluk már egészen kiskorom óta és mindig is vágyom rá, hogy menjek.  A nagyszüleim mindig tudják azt, hogy éppen mire is van szükségem. Például akkor, ha fáj a kezem, mert éppen ki van száradva. Adtak nekem egy kézkrémet, ami már egy használat után is azonnal használt.

A nagyszüleim az ország északi részében élnek.

És Észak – Magyarországon voltatok már?

Egyik legjellegzetesebb az itt jelenlévő gyógy gáz, mely ugyan fulladáshoz vezet belélegezve, de bőrön keresztül keringésre és az ízületekre jótékony hatással van, egy egyébként vulkanikus eredetű. A régióban amolyan gyógy klíma jellemző, mely bizonyítottan nem gyógy hatású, de pozitív hatásai egész biztos vannak. Gyógyhelyek többek között a  Kékestető, Mátra, itt van egy tüdőszanatórium is, Gajatető, mely egy klimatikus üdülőhelynek számít, Miskolctapolca, itt a víz szerelmeseinek rendelkezésre áll egy termál és gyógyfürdő, a  Zsóri fürdő, továbbá Eger és Sárospatak is gyógyhelynek számít. Garancson és Medvesen jellemzően bazalt zuhatag található, mely kirándulások során megtekinthető. A Zempléni – hegységben különleges ásványok találhatóak. Például az obszidián – féldrágakő, zeolit – ásványi anyag, amely védőrétegként használatos szőlőkre. A vadállomány vadászati lehetőségeket kínál az erdős területeken. Az itt található Bükknek a legnagyobb az átlagmagassága, különleges gyógyvize a Salvus víz melyben 22000 mg / l ásványi anyag található. Remek túra helyszínek a Garadna patak, Szalajka patak ( itt van a híres fátyol vízesés is, de sok még a látnivaló), Istállóskő  és az ehhez tartozó Istállóskői – barlang). Bükkalja az ott található kaptárkövekről híres, mely felhasználása nem ismert. Az Aggteleki Nemzeti Parkot itt találjuk, számos cseppkőbarlangot, Béke barlang, Baradna – Domica barlangrendszer, mely tudomásunk szerint a leghosszabb hazánkban. Tokaj hegyalja itt helyezkedik el, így fontos említeni a területi híres borvidékeket, mint Tokaj, Bükkalja, Mátraalja. Ezt a régiót a Tisza – folyó, Bodrog, illetve a Hernád határolja. Továbbá lovaglási és kerékpáros lehetőségek is vannak.

Amikor 12 éves lehettem akkor volt az, hogy elmentünk egy lovas túrára a nagyiékkal, mert ők is meg én is nagyon szeretek lovagolni, de a hosszú út során a kantár nagyon kidörzsölte a kezemet. Ez után ajánlotta a nagyi azt a bizonyos körömvirágos kézkrémet, ami hamar meggyógyította a kezemet. Ami a legjobb benne, hogy egyben kéz – és körömápoló is, úgyhogy nem csak a bőrömnek tesz jót. Mondanom sem kell, hogy hidratáló hatású is nagyon gyorsan, szinte mondhatni pillanatok alatt felszívódik, aminek köszönhetően akár lovaglás előtt is bekenhetem a kezemet, hogy már előbb védelmet nyújtson, ne csak a sebeimet gyógyítsa. És az illata is isteni. Azóta természetesen a szüleim is ezt használják, ha szükség van rá. Télen többször előkerül, mert akkor a nagy hidegben meg a sok meleg vizes kézmosásban az embernek nagyon hamar kiszárad a bőre és megreped, kisebesedik, ami igen kellemetlen és fájdalmas is tud lenni.

Az országban bárhol járok, mindig csodálatos dolgokkal találkozok, a magyar föld zsámtalan természeti kincset rejt és a környezet tárt karokkal vár minket, hogy felfedezzük, megcsodáljuk az élővilágát. A nagyszüleim meg mindig valami jó megoldással várnak engem, ha valami problémám van, legyen szó egy kézkrémről, vagy akár finom palacsintáról, ha egyszerűen csak éhes vagyok.

Ti már felfedeztétek a környezeteteket?

Ha a válasz igen, akkor próbáljatok ki új dolgokat, mondjuk az említett kézkrémet, mert csak ajánlani tudom, vagy pedig utazzatok máshová, hogy új élményekkel gazdagodjatok ti is meg a barátaitok, családjaitok is. De ami a legfontosabb az egészben, hogy mindezt, egészségben, biztonságban tegyétek meg és ha ehhez egy kézkrém kell, vagy egy kakaós palacsinta, akkor hajrá, ne féljetek élni a lehetőségekkel.