A mai modern világban rengeteg felesleges szemetet termelünk, és túlzottan sok energiát használunk. A fogyasztói társadalomban minden arról szól, hogy még többet vegyünk el, az amúgy is szűkös forrásokból. De ki fogja visszaszolgáltatni mindezt? Milyen alternatívák léteznek bolygónk megóvása érdekében?

Az egyik legfontosabb és legígéretesebb opció, hogy megzabolázzuk az indokolatlanul sok áramfogyasztást, ha zöld energiára váltunk. A napelemes rendszerek előnye, hogy amit a környezetünk nyújt, azt optimálisan és ökobarát módon hasznosítjuk.

Milyen napelem típusok léteznek?

Mit is jelent a mono és polikristályos napelem?

polikristályos napelem

Melyiket érdemes választani?

Ellátogattam erre az oldalra (https://napelemesrendszerek.info), ahol egy tapasztalt, régóta piacon lévő cég szolgáltatásáról olvashattam. A kivitelezést, egy alapos felmérés, és tervezés előzi meg, amely során segítséget adnak ahhoz, hogy számunkra mely napelem típus és kialakítás a legkedvezőbb. Alaposan ellenőrzik a házunk állapotát, alkalmasságát, majd sor kerülhet a megvalósításra. Arról is információt adnak, hogy a mi igényeinknek megfelelően, otthonunk helyétől, tájolásától, és a terület időjárás viszonyaitól függően mono vagy polikristályos, azaz egy vagy több kristályos rendszerű napelemeket érdemes kiépíttetni. Azontúl, hogy minden egyes lépést egyeztetnek az ügyfelekkel, igen vonzó számomra, hogy pozitívan nyilatkoztak róluk azok, akik őket választották. Bizonyos esetekben monokristályos, máskor pedig polikristályos napelemre lehet szükség, annak függvényében, hogy milyen a ház tájolása, mennyi a napfényes és felhős órák száma. Célszerű nem csupán hatásfokot és teljesítményt nézni, hanem a saját elvárásainkat és igényeinket plusz a lakhelyünk adottságainak megfelelő típust választani. Miután végigolvastam a weboldalukon lévő tudnivalókat, nyomban kértem tőlük egy árajánlatot, s azt követően kikérdeztem egy barátomat, aki tavaly fogott bele a napelemes rendszer kiépítésébe. Elmondta, hogy számára az adta meg a kezdő lökést, hogy nagyon magas volt havonta az áramszámlája, mivel nagy családosok révén egyszerre megy náluk a tévé, főz és takarít a felesége, egyszóval nem igazán tudják leredukálni a napi fogyasztásukat, ugyanakkor alapból egy környezetbarát szemlélettel bíró egyénről van szó, akit zavart a tény, hogy nem tesz meg mindent a gondtalan jövője érdekében. Nagyon meg volt elégedve az egész eljárással, a folyamat lebonyolításával. Minden a terv szerint ment, amit ígértek azt maradéktalanul teljesítették, rendkívül precíz módon. Ár-érték aránya szintén kedvező, a lehető legjobbat választotta. Csak ajánlani tudja bárkinek, aki gondolkodik, hogy belevesse magát a környezetbarát életbe.

Mi adja meg ennek a rendszernek az előnyét?

Legfőképp az, hogy idővel megtérül a befektetés, rengeteget lehet spórolni, és a tény, hogy teszünk egy biztonságos, kiszámítható jövőért.

Környezetünk megóvása a mi feladatunk, nem szabad ész nélkül kizsigerelni, számolni kell a források kimerülésével, és célszerű megteremteni egy olyan életet, amelyben okos és gazdaságos megoldásokat választunk. Szem előtt kell tartani az anyagiakat, de fontos, hogy a jövő nemzedéke megtanulja, hogy mely értékek a legfontosabbak, és úgy nőjenek fel, hogy később továbbvihessék majd a megkapott tudást, és szemléletet.

Miért éppen őket érdemes választani?

Ügyfélbarát módon történik a kivitelezés, alapos felmérés és egyeztetés előzi meg az egész procedúrát. A lehető legjobb megoldást kínálják fel, az ügyfél paramétereihez mérten. Sok éves tapasztalattal rendelkeznek, nagy múltú cég, akiknek a minőség és az elégedettség a legfontosabb.

Ha te is szeretnél változtatni, s otthonodat költséghatékonyabbá tenni, akkor fogj bele még ma, ne késlekedj!