Ha egy szóval kéne jellemeznem a családomat, akkor az kétségkívül a NAGY lenne. Legegyszerűbben úgy tudom felvázolni, hogy szinte mindenkinek van 4 testvére… Jó, kicsit túlzok, de tényleg mindenhol legalább két gyerek van, nálunk és a nagybátyáméknál is 5, a nagynénéméknél úton van az ötödik… Szóval, sokan vagyunk. És valahogy a természet szeretetét az anyatejjel ittunk magunkba, úgyhogy ha esik, ha fúj, Jávorszkyék kéthavonta hatalmas közös családi kirándulásra mennek.

És bár ez elég Mézga családosan hangzik, egyszerűen imádom ezeket az alkalmakat, mert vagy a kedvenc nagybácsimba csimpaszkodok egész úton, vagy az unokatesóimmal ökörködünk és sztorizgatunk.

Most azonban elég álmos voltam, ugyanis fél éjszaka elektromos padlófűtés véleményeket olvastam. Próbálom rábeszélni a szüleimet, hogy spóroljunk össze napelemekre, és csináltassunk elektromos fűtési rendszert otthonra, hiszen a megújuló, tiszta energiáké a jövő – nem is értem, hogy nagy természetjáró környezetbarátoknak miért kell ezt magyarázni.

És már találtam is egy szuper céget, ahol a külföldi cégektől a hazai vásárlókig mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott. A honlap tanúsága alapján dolgoztak már szerb, amerikai, angol és ciprusi megrendelőkkel is (elég nagy hálózatú cég lehet, ha jól értettem, nyilván, több országban működnek, közös beszerzéssel, termékekkel).

A szerbek a minőséget és az árat dicsérték, az amerikai véleményen nagyon nevettem, mert leírták, hogy ők bizony a fürdőszobába csináltattak padlófűtést, és a barátaik, ismerőseik ezen igencsak meg voltak rökönyödve! Pedig logikusan végiggondolva, milyen jó érzés lehet meleg padlóra lépni a zuhany alól – nálunk pihe-puha szőnyegekkel van beborítva az egész fürdő, igazából miattam, mert nem tűröm a hideg járólapot a vizes talpam alatt.

Angliában valami fickó a föld legzöldebb, legkörnyezetbarátabb gazdaságát tudhatja magáénak, mely szénmentes, és szélturbinákkal, napelemmel van szerelve – és ő is ennek a cégnek az elektromos fűtési rendszerét választotta!

Cipruson pedig egy műemlék épületet szereltek fel az amorf fűtőszálas technológiával.

Ezek után már meg sem lepődtem azon, hogy a 2018 nyarán készült felmérésben, ahol a 10 legjobb padlófűtési rendszert keresték, ez a cég az 5. helyen végzett, 8.6 pontos, igen jó pontszámmal.

Na, hát ezért nem aludtam fél éjjel, izgatottságomban, készültem a kis meggyőző beszéddel a szüleim számára.

És, hogy minden tuti legyen, még árajánlatot is kértem, ugyanis az elektromos padlófűtés vélemények alatt egy űrlap várt a weboldalon, és úgy éreztem, muszáj kitöltenem. Első körben pofonegyszerű volt, néhány adatra volt szükség a házról, és kapcsolattartási információkra. Amint megjön az árajánlat, beindul a meggyőzési folyamat a szüleimnél.

De addig inkább most kikapcsolom az agyam, élvezem a természetet és a lökött unokatesóimat.