Mióta az eszemet tudom, odafigyelek arra, hogy a lehető legkörnyezettudatosabban éljek. A szüleim már egészen kicsi koromtól kezdve arra neveltek, hogy óvjam a Földünket. Spórolok az energiával – vízzel, árammal -, megbízható márkájú kozmetikumokat és tisztítószereket veszek, a szemetet szelektíven gyűjtöm. Igyekszem a lehető legkevesebb eldobható eszközt használni, pet-palack helyett inkább újratölthető kulacsot, műanyag evőeszközök helyett fémet hordok magamnál.

Az egyetlen dolog, ami néha kifog rajtam, az a hirtelen ötlettől vezérelt vásárlások. Megesik, hogy egy bolt mellett elhaladva jut eszembe, hogy vásárolnom kell valamit, de épp nincs nálam a termékek elrakására alkalmas táska, vagy abban elegendő hely. Emiatt sajnos a gyors, praktikus megoldást választom: a boltban kért nejlonzacskóban viszem haza az árucikkeket. Talán a legtöbb háztartásban ismerős szituáció a szekrény kinyitásakor kihulló zacskórengeteg, amiket egy nagyobb zacskóban kell tárolni, hogy valamennyire rendben lehessen tartani őket.

Elhatároztam, hogy véget vetek a zacskómizériának és beszerzek egy nagyobb, strapabíróbb táskát, amit mindig magamnál fogok hordani, hogy ne legyen szükségem nejlonzacskóra, ha utolsó pillanatban jutna eszembe beugrani a boltba.

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy beszerzek egy valódi bőrből készült táskát. A nagymamám hordott ilyet annak idején, máig az orromban érzem a jellegzetes illatát. Egy bőr oldaltáska kitűnő választásnak tűnt tartóssága, stílusa és szívóssága miatt.

Mivel vásárolgatni nem is szeretek és időm sincs rá, este leültem a számítógépemhez, hogy felkeressem a táskákat kínáló webshopokat. Beírtam a keresőmotorba többek között a „férfi bőr oldaltáska” kulcsszavakat, majd rövidesen eljutottam a bagbox.hu oldalra. Itt hatalmas választékra leltem. Kedvemre válogathattam kisebb, nagyobb méretű, fekete, barna, szürke, matt és fényes darabok közül.

Ami végül a leginkább felkeltette ezek közül az érdeklődésem, egy úgynevezett Massenger férfi fekete bőr oldaltáska volt. Ez a 36×29 cm méretű táska nagyon mutatós fekete, selyemfényű bőrből készült. Két nagy rekeszt , A/4-es zsebet és egy hátsó, cipzáras fakkot tartalmaz. Kiváló minőségű marhabőrből készült Pécsett.

Habozás nélkül kiválasztottam ezt a férfi bőr oldaltáskát és a kosárba helyeztem. Megrendeltem ingyenes házhozszállítással.

Pár napon belül meg is érkezett a termék és azóta hű társam. Fantasztikus minőségű, praktikus táska, élvezet használni. Plusz kényelmet nyújt a viseléséhez az állítható szíj. Most már ezzel a táskával járok munkába, kényelmesen elfér benne minden dolgom: iratok, mappák, íróeszközök, pénztárca, telefon. Mindez úgy, hogy a hirtelen bevásárlások termékeinek is marad benne elég hely.

A párommal lelkes természetjárók, túrázók vagyunk. Az eddigi hatalmas hátizsák helyett, amitől gyakran megfájdult a hátam a túra végére, legutóbbi kirándulásunkkor az új bőrtáskámat vittem és kitűnő szolgálatot tett terepen is. Bátran kijelentem tehát, hogy ez a táska multifunkciós és nagyon hasznos.