Az elmúlt időszak nagyon megterhelő volt számomra. Családi gondok is nehezítették, valamint egy fontos felfedezést is tettem. Rájöttem, hogy amit már évek óta tanulok az egyetemen, nem a megfelelő pálya lesz nekem. Generációk óta vannak orvosok a családban, így nem volt kérdés, hogy a pályaválasztáskor milyen irányban induljak el. Felvételiztem az orvosi egyetemre, és mivel jó voltam matekból, fizikából és kémiából is, nem okozott meglepetést senkinek, hogy sikeresen fel is vettek. Az igazat megvallva maga az egyetemi élet sokkal jobban tetszett, mint az, amit tanultam. Így hát nem nehéz kitalálni, hogy a jegyeim is egyre romlottak.

Valahogy sikerült magam átvergődni az egyetem felén, és a negyedik évem előtt úgy éreztem, hogy egyszerűen nem tudom tovább csinálni. A szüleimnek nagyon féltem bevallani, hiszen szerették volna, ha továbbviszem a családi hagyományt szakma tekintetében, és már súlyos pénzeket öltek a taníttatásomba is. De tudtam, nincs mit tenni, muszáj lesz nekik elmondanom a döntésem, hiszen ez az én életem. Valamint a mentális egészségem érdekében is változtatnom kell, ugyanis éreztem, hogy rohamosan kezd romlani.

Végül megtettem, amit meg kellett tennem, és elmondtam a szüleimnek, hogy sajnos az orvosi karrier nem nekem való, és szeretném abbahagyni az egyetemet. Szerencsére nagyon megértőek voltak, és mondták, hogy nekik az a fontos elsősorban, hogy én boldog legyek. Ezzel nagyon nagy terhet vettek le a vállamról. Ezek után jött a következő lépés: vajon mit kezdjek az életemmel?

Hogy rájöjjek, sokat sétáltam a házunk melletti kis erdőben. Nagyon megnyugtatott a környezet, mindig ellazultam a természet hangjainak köszönhetően. Sokszor órákat is eltöltöttem ott, és néztem a növényeket, állatokat. Ekkor készítettem is képeket a telefonommal, amiket aztán otthon örömmel néztem mindig vissza, és eszembe jutott az a csendes, nyugodt érzés, ami az erdőben mindig elfogott. Egyszer egy ilyen alkalommal ugrott be, hogy mit is kellene nekem csinálnom. Természetfotós szerettem volna lenni.

A szüleim nagyon támogatták ezt a tervem, és úgy gondolták, testhezálló is lenne nekem ez a szakma. Így hát a következő lépésem az volt, hogy keressek a lakóhelyem közelében egy olyan tanfolyamot, ahol ki tudom tanulni a fotós szakmát megfelelően. Szerencsére néhány héten belül indult is egy ilyen, ahová gyorsan be is iratkoztam. Nagyon tetszett a képzés, főleg az a része, hogy rengeteget jártunk terepre, így igazán hatékonyan meg tudtuk tanulni a természetfotózás minden csínját – bínját.

A tanfolyam elvégzése után ezen a területen kezdtem el dolgozni. Szerencsére számos vállalat keresett meg, hogy készítsek fotókat nekik. Többek között fényképeztem állatkertekben, vadasparkokban, nemzeti parkokban, valamint cseppkőbarlangokban is. Jó érzés volt viszontlátni a fotóimat ezeknek a területeknek a hivatalos weboldalán. Azonban egy idő után ez már nem elégítette ki az igényeimet. Elhatároztam, hogy indítok egy saját természetfotós oldalt, ahol meg lehet találni majd az össze képemet egy helyen.

Azonban mivel nem voltam jártas ezen a területen, nem tudtam, hogy kezdjek neki. Ekkor a nagybátyám, aki legtöbbször képben van a legújabb dolgokkal kapcsolatban, ajánlott nekem egy magyar vállalatot, akik ebben segítséget tudnának nyújtani. Úgy döntöttem, egy próbát megér, és ellátogattam a https://rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/ weboldalra. Ez egy Linux alapú tárhely bérléssel foglalkozó cég. A leírásukban az is szerepelt, hogy tapasztalt rendszergazdákkal, és képzett ügyfélszolgálatos munkatársakkal várják ügyfeleiket, akik az ő szolgáltatásaikat szeretnék igénybe venni. De kik is ők?

A RackForest nevű cég tulajdonosai abból a célból hozták létre a vállalkozásukat, hogy Magyarországon is egy olyan magas minőségű szerver bérlési lehetőséget hozzanak létre, amely külföldön már létezik. Ezzel kapcsolatban a legmodernebb eszközök segítik a munkájukat. Fontos céljuk, hogy folyamatos kapcsolatot tartsanak fenn ügyfeleikkel, magával a szakmával és persze a versenytársaikkal is. Az ügyfélközpontúságból következik az is, hogy annak a személynek, aki igénybe veszi az általuk nyújtott szolgáltatást, nem kell attól tartania, hogy magára marad. Ez az én esetemben is nagyon megnyugtató volt, hiszen nem nagyon értek a technikai eszközökhöz, mégis fontos lett volna, hogy egy igényes oldalt tudjak létrehozni a készített fotóimnak. Az ügyfél meghozza a számára legmegfelelőbb döntést, és ez után egyeztet vele a cég, hogy ezt mégis mi módon lehet elérni.

Mivel elnyerte a tetszésem mindaz, amit a weboldalon olvastam, úgy döntöttem, hogy felveszem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. A kapcsolat fülre kattintva mindjárt három elérhetőség is az ember szeme elé pattan. Én a domain, tárhely ügyfélszolgálat lehetőséget választottam, és úgy döntöttem, írok egy e-mailt az oldalon megadott címre.

Az volt a fő kérdésem, hogy az oldalon ajánlott csomagok közül az én esetemben melyik lenne a megfelelő. A körülmények miatt nem volt számomra egyértelmű, ezért úgy döntöttem, inkább megkérdezem ezt egy szakembertől. Egy nagyon barátságos hangvételű választ kaptam, ami miatt mindjárt szimpátia töltötte el a lelkemet. Ezek szerint a vállalat nem csak a levegőbe beszél az ügyfélközpontúságot illetően.

Én mint kezdő és zöldfülű ebben a témában, magamtól az SSD One nevezetű csomagot vásároltam volna meg. Ezt egyszerű üzleti vagy személyes bemutatkozó honlapok, oldalak számára ajánlják, és tartozik hozzá levelezési lehetőség is, amennyiben van rá igény. Nagyjából napi 1000 egyedi látogatóig az ideális. Azonban a kedves ügyfélszolgálatos hölgy felvilágosított arról, hogy ez a szolgáltatás az én készülő fotós oldalamnak nem biztos, hogy a legjobb lenne. Felvilágosított, hogy az én esetemben az SSD Ten nevű csomagot szokták ajánlani. Az oldalon az szerepel, hogy ez a lehetőség jó közepes látogatottságú webshopoknak, néhány közepes látogatottságú oldalnak tárhely bérlés céljából, valamint nagy méretű képes vagy grafikai elemeket bemutató oldalak számára, például fotósoknak, grafikusoknak, körülbelül napi 1000 és 1500 egyedi látogatóig.

Ha sikerül egyszer odáig fejlődnöm, igénybe vehetem majd az SSD Thirty nevű szolgáltatást, amit például ajánlanak olyan oldalaknak, amelyek videókat és nagy felbontású képeket tartalmaz, illetve megfelelő lehet folyamatosan bővülő művészi portfóliók számára is. Így, hogy elmondta a hölgy, hogy van ilyen lehetőség, van mi ösztönözzön arra, hogy egyre jobb és jobb legyek! Nem mintha magamtól nem lenne motivációm, de így legalább van egy kitűzött cél, és ez a csomag lesz majd a jutalmam, ha egyszer sikerül elérni.

Nagyon hálás vagyok a vállalatnak, hogy a segítségükkel sikerült egy nagyon szép és igényes oldalt létrehoznom az általam készített képeknek. Sok pozitív visszajelzést kaptam eddig, és remélem, hogy segíteni fog ez az oldal abban, hogy egyszer 100% – ban fedezni tudjam a megélhetésem csupán a szenvedélyemből. Nagyon jó tapasztalataim vannak, bárki kérdezi tőlem, csak ajánlani tudom a szolgáltatást. A segítségükkel az ember könnyen érezheti magát profinak, pedig én aztán tényleg technikai analfabéta voltam!