Egy kisgyerek érkezése teljesen felforgatja a családok életét. Minden a kicsi körül forog, sokszor észre sem vesszük, mennyire meg tudja változtatni a szokásainkat, a napi rutinunkat, illetve azt is, hogy mit vásárolunk. A mit vásárolunk rész azért lényeges, mert a kisgyermekes családok sokkal több nem lebomló szemetet termelnek, mint azelőtt, hogy kisgyermekük lett volna. Ez nem csak abból fakad, hogy eggyel többen vannak, hanem mert a szülők néha hajlamosak elfeledkezni a környezettudatosságról, ha a gyermekükről van szó. Természetesen vannak olyan dolgok, amelyeket így is muszáj megvásárolniuk, illetve olyasmik, mint a pelenka, amiket egyszerűen nem lehet környezetbarát módon helyettesíteni.

Sok szülő akad viszont, aki ilyenkor nem figyel rá, hogy milyen egy termék csomagolása, hogy milyen körülmények között készítették, hogyan jutott el az a boltok polcaira.

A kisgyerekek amúgy is pazarlóak. Mindig mindent tönkretesznek és mindenből újat kell venni nekik. A sok műanyag játék pedig ha eltört, a szemetesben végzi és nem fog lebomlani, csak a környezetet terheli. Törekedjünk tehát olyan termékek vásárlására, amik a lehető leghosszabb időt tölthetik a gyermekünk mellett.

A nagyobbik gyermekemnek tolltartót kellett vennünk. Akinek óvodás/ iskolás korú gyereke van az tudja, hogy tolltartóból és táskából minden évben újat kell venni, a régi pedig mindig a szemétben végzi, mert vagy tönkrement, vagy már nem tetszik. Úgy döntöttem, hogy ennek véget fogunk vetni és olyan tolltartó vásárlására fogunk törekedni, ami hosszabb ideig is képes lesz kiszolgálni a gyerek igényeit.

Mostanság mindent az interneten igyekszünk megvenni, mivel sokkal nagyobb a kínálat, mint hagyományos boltokban, papírírószer boltokban.
A jatekwebshop oldalát szoktam először megnyitni, mikor vásárlásról és gyerekekről van szó. Nem csalódtam, a tolltartó kínálatuk elképesztően nagy, és azért is választottam ezt az oldalt, mert eddig bármit vásároltunk innen, annak nagyon jó volt a minősége. Így a tartós tolltartó esetén is ez a webshop jutott először az eszembe.

A gyerekkel közösen álltunk neki a tolltartó kiválasztásának, mindegyiket alaposan megvitattuk, pro-és kontra érveket állítottunk fel, s végül rendeltünk is egy henger tolltartót, ami reményeim szerint nem fog egy olyan felszólalással, hogy már nem tetszik a kukában landolni.

Ha időközben mégis úgy dönt, hogy neki nem kell, majd én elhasználom. Hiszen a környezettudatosság egyik alapelve az, hogy hasznosítsunk mindent újra, amit csak lehet. Mondjuk, azt még nem tudom, mit fogok benne tartani,ha a gyerek ráun, de talán a varrókészletem néhány elemét bele tudom majd tenni.