lawnmower-384589_1280Párommal elhatároztuk, hogy valami új dologba fogunk. Mivel mindkettőnknek volt állása, de egyre nehezebb volt a bejárás, és az időnk összeegyeztetése, így elhatároztuk, hogy valamit kezdenünk kell ezzel a dologgal. Párom eredetileg kertépítést tanult, és gyakorlata is volt ebben, így kézenfekvő volt, hogy ezen a területen indulunk el. A mai világban tudjuk, hogy az emberek egyre jobban adnak környezetükre. Tehát a kertek is kiemelt fontosságot kapnak a házak udvarán. Első benyomás nagyon fontos, és először mindig az udvart látják a vendégségbe érkezők. Ha a kert, vagy udvar rendezetlen, akkor az azt tükrözi mindenki számára, hogy az ott élő emberek is rendezetlenek. Ezért fontos, hogy adjunk a külsőségekre is. Arról nem is beszélve, hogy egy szép udvar, a büszkeségünk is lehet. Milyen jő kiülni esténként egy szép, rendezett udvarra, és egy pohár bor mellett elbeszélgetni a világ nagy dolgairól? Vagy párunkkal, romantikázni egy kicsit. Tehát a szépen gondosan megtervezett kert az életünk egyik központi helyévé válhat nagyon gyorsan. Ezt egyre többen tudják, és fontosnak tartják. De ez egy komoly szakma, hisz nem elég elültetni néhány facsemetét, az még nem fogja visszaadni azt az érzést, amit várunk. Ehhez szakemberre van szükség.

 

Tervek és megvalósítások.

Elindultunk ezen az úton, hogy saját magunknak teremtsünk munkahelyet. Rengeteg tervezgetés után arra jutottunk, hogy ki kell egészíteni a szolgáltatásunkat valami extra dologgal. Minél komplexebb a szolgáltatás, és annál nagyobb a piac. Átbeszéltük, milyen lehetőségeink vannak, és mik azok, amiket be tudunk vállalni, úgy hogy azt a legmagasabb színvonalon tudjuk elvégezni. Arra jutottunk, hogy ha valaki a kertjét szeretné megépitettni, és a további gondozásra igényt tart akkor jól jöhet neki egy házvezető, vagy egy szálloda vagy panzió esetén, szobalány szolgáltatás is. Így be is indult a gépezet és a következő feladat, a szobalány állások, megismerése, és házvezetőnők munkakörének összeállítása. Ez gyorsan ment, és már kerestük is a megfelelő munkatársakat. Ezek az én feladataim voltak, míg a piac felkutatása a páromé. Hamar el is indult egy pár megrendelés, és szépen haladt a vállalkozásunk. Az ügyfelek elégedettek voltak és hozták az új megrendelőket. Reklám, és egyéb marketing tevékenységre szinte nem is kellett foglalkoznunk. Egyik munka jött szépen sorban. Sokszor nagy feladat volt, hogy pontosan és precízen eleget tegyünk minden igénynek, de valahogy mindig sikerűt megoldanunk. Persze jó munkatársakat sem volt könnyű találni, de mára már egy nagyon lelkes és szorgalmas csapattal tudunk dolgozni. Az általunk vállalt feladatok azon a színvonalon tudnak lenni, ahová induláskór a mércét raktuk. Néha az elején mi is elbizonytalanodtunk, hogy nem lesz-e ez nagy falat számunkra, de mára bebizonyosodott, hogy ezt csak így lehet végezni. Ezt kivájna a piac, és minekünk eleget kell tennünk, ha talpon akarunk maradni. Jelenleg több magánszemélynél látunk el komplett, kertészeti, és házvezetőnői szolgáltatást. Egyre több, szálloda és panzió veszi igénybe a szobalány szolgáltatásunkat. Az időözött megtartott véleménykutatásaink alapján, bátran kijelenthetjük, hogy elégedettség, megbízhatóság és pontosság az amivel jellemeznek minket. Ami viszont a kezdettől fogva fő célunk volt, az a munkatársaink megelégedettsége. Ezt volt a legnehezebb talán elérni, de megoldottuk, és régóta stabil emberekkel tudunk dolgozni. Nem cserélődnek, de lassan a létszám mindig növekszik. Úgy ahogy a piaci igény diktálja.

Minden vágyam teljesült és ezt kívánom mindenkinek, aki szeretne valamit tenni az életével, és ezért mindent meg is tesz. Nem könnyű ez a feladat, de ha tisztességesen kitartunk a céljaink mellett, akkor hiszem, hogy el lehet érni.